Silityskuvia testailemassa


Tarttuipa tuossa Riemulissa asioidessani mukaan hohtavan sininen silitysarkki! En ole näitä silityskuvia vielä tähän mennessä ehtinyt testaamaan, vaikka harkinnassa on olleet jo pitkään. Otin kokeiluun tämän hohdokkaan sinisen, ja aloitin ihan simppelisti yksinkertaistetuilla valas -hahmoilla.

Ajatus lähti tästä Paapiin hauskasta Louhikko -trikoosta, jota hankin pätkän Tampereen messuilta. Tähän kuosiin saa hauskasti luotua vaikutelman ikkunoista, joista näkee mustan alueen taa. Mietin myös yhtä isoa kuvaa ikkunoihin, mutta päädyin näihin pieniin valashahmoihin syystä että en ole silitysarkkeja ennen kokeillut. Tein Louhikosta bodyn kokonaan mustavalkoisena. Voin nimittäin kertoa, että yritin ensin värillistä kantausta mutta ei.. pakko oli purkaa kun en vaan tykännyt! Tällä tavalla mustavalkoisena itse kuvio saa olla pääosassa.


Jos olet miettinyt silitysarkkien kokeilua, niin voin kyllä vain suositella. Silitysarkkien käyttö oli loppujen lopuksi todella helppoa, helppo leikata, helppo silittää paikoilleen. Lopputulos näyttää mielestäni tosi kivalta ja tuo hiukan erilaista ilmettä itse tehtyyn vaatteeseen.

Otetaanpa loppuun pieni ennustus koskien mustavalkoista graafista trendiä joka tällä hetkellä vallitsee. Luulenpa nimittäin sen olevan pikkuhiljaa väistymässä. Siitä on tullut jo valtatrendi, sitä myydään oikeastaan missä vaan mihin päänsä kääntää, ja kun trendi tulee siihen vaiheeseen alkaa se siitä yleensä hiipumaan. Yhtäkkiä värikkäät jutut alkavatkin näyttää tosi hyviltä ja esimerkiksi kuvion epäsäännöllisyys tervetulleelta vaihtelulta mustavalkoisen graafisuuden rinnalla. Pakko tunnustaa, että vaikka tykkään edelleen ja silmää miellyttää mustavalkoisuus ja graafisuus, huomaan silti jo pieniä kyllästymisen merkkejä itsessäkin. Eikä se haittaa, aikansa kutankin ja vaihtelu virkistää! Ja mikäpä sen parempi aika lisätä värien määrää kuin kevätkausi. Se, mitä nuo värit ja millainen on seuraava vallitseva tyylisuunta, jää nähtäväksi!


 

18 kommenttia

 1. Mustavalkoinen on ihan totta ollut pinnalla jo pitkään. Tää sininen näyttää hyvältä tehosteelta sen rinnalla :) Mulla on silitysarkeista vain vähän kokemusta. En vissiin onnistunut kiinnittämään sitä tarpeeksi painamalla, kun se lähti pesussa irtoilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus muistan lukeneeni ettei sinistä ja mustaa pitäisi koskaan yhdistää mutta pyh, ne sopii mitä parhaiten yhteen! Kokeilitko tuon pesun jälkeen silittää uudestaan niitä irtoilevia kohtia? Mä sain vinkin että sitä kannattaisi ehkä kokeilla.

   Poista
 2. Hauskat valaat! Itselläni mustavalkoisuus on vahvasti päällä, oonkin aina trendeissä myöhässä :D mutta onneksi niitä värikkäitäkin kankaita on jemmassa, ettei pulmia tule ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä mitään, kyllä mä uskon että tuo trendi vielä aikansa kestää, mutta sen ohi alkaa varmasti jo hiipiä uusia juttuja, luulen. Ja tosiaan, siihen on tosi helppo lisätä värejä sitten kun niin haluaa. :)

   Poista
 3. No voi ei, olen taas myöhässä näissä trendijutuissa:D Hurjan soma body ja kauniit yksityiskohdat:) Silitysarkit on mainioita, oikein mukavaa näpertelyä. Muutamia arkkeja minulta muuten löytyykin, ihan peruskalvoa, glitteriä ja samettipintasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Äläs nyt, hyvin tässä vielä ehtii trendistä nauttia! Joo, samettipintaista haluan minäkin kokeilla, ja useampiväristä myös. Kiitos! :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ohjeen mukaan pitäisi kestää jopa 60 asteen pesua. Vielä ei ole tämä pesuun päässyt joten pidän tässä vähän sormia ristissä että tosiaan kestäisi.. Kiitos Anne! :)

   Poista
 5. Kivasti ootkin käyttänyt noita silityskuvia. Itselläkin niitä on tuolla valmiiksi leikeltyinä mut en oo viel kiinnittänyt. Joo niinhän se yleensä menee et kun isot massat omaksuu jonkun asian, trendsetterit on jo kaukana toisaalla. Minä oon aina tykännyt väreistä mut graafisuuskin on kivan tyylikästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isompaa varten tätä oikeastaan ostin mutta nyt on vähän hakusessa taas mitä hänelle voisi tehdä joten tähän pienemmän bodyyn oli hyvä harjoitella. Joo niin se on, itseäni en sentään trendsetterinä pidä mutta kuulun kyllä niihin jotka kyllästyy aikaisin valtavirtatrendeihin ja lähtee hakemaan jotain uutta mikä inspiroisi. Vielä en kyllä tiedä mihin suuntaan seuraavaksi.. Ne värit alkaa kyllä pitkästä aikaa näyttää aika hyviltä!

   Poista
 6. Tosi ihana body ♥

  VastaaPoista
 7. Hauska idea nuo valaat! Tosi kivan näköinen body :) Minun pitäisi kokeilla silityskuvia uudella raudalla. En ole vielä koskaan saanut niitä pysymään pesussa, mutta epäilen yhdeksi syyksi huonoa rautaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ou nou, aika moni tuntuu sanovan tuota samaa.. Tää ei ole vieläkään käynyt pesussa, huomenna vasta pääsee käyttöön joten sitä kokemusta ei ole. Mä sain vinkiksi että kannattaa ehkä hiukan ohjeellista kuumemmalla sillittää. Jos sulla on ollut joku vanha rauta niin voihan tosiaan olla ettei oo kuumentunut tarpeeksi?

   Poista
 8. Kiva idea ja lopputuloksena simppeli, mutta samalla tosi uniikki vaate, tykkään! Mulla on kunnon pino silityskalvoja ompelupöydällä odottamassa käyttöön pääsyä, jospa sitä kohta pääsisi jo niihin käsiksi. Ideoita on vaikka muille jakaa, mutta mistä saisi lisää tunteja vuorokauteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amelia! Mä tykkään aika yksinkertaisista vaatteista ylipäätään, monesti vaan haluaa antaa kuosille pääosan. Joo sanos muuta, ajanpuute on kyllä ihan vakio, samoin tuo ideoiden viliseminen päässä! :)

   Poista
 9. Kivalle näyttää body! Siniset valaat sopii minusta hyvin tuohon kuosiin. Minä kyllä kaipaan värejä, mutta edelleen ostan niitä mustavalkoisia (no joskus harmaita) kankaita. Voisi yrittää etsiä itselleen ihan oikeita värejä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! :) Yllättävän hyvin tosiaan musta ja sininen sopii yhteen. Tää sininen on sellasta metallinhohtoista, mikä näyttää aika kivalta livenä. Sama täällä, ei oikeen osaa käyttää kuin muutamia harvoja värejä itsellä.. Mutta olisi ehkä kiva opetella!

   Poista