Itsetekemisen ideologia

http://thediystories.blogspot.fi/2015/10/metsolaa-ruutuina-ja-palloina.html

Itsetekemisen ideologia. Pitääkö sitä olla? 

Itsetekemisen ideologia on yleisimmin käsitettynä sitä, että jos ompelee itse vaatteita, pitää ommella itse kaikki vaatteensa. Eikä vain omat, vaan tietysti myös lasten ja jos mies suostuu niin miehenkin vaatteet. Koska jos ompelee itse, ei voi ostaa valmiita vaatteita. Eikö?

Täällä (linkki) kirjoitin muutamia syitä, jotka johtavat siihen, ettei ompeleva osta enää vaatteita valmiina. Sellaisia ovat esimerkiksi taitojen myötä iskevä nuukuus, miksi ostaa kun osaa tehdä itsekin. Sitten on laatukriteerien nouseminen, jonka tunnistan itsekin. Ommellessa kun kiinnittää huomiota todella yksityiskohtaisesti jokaiseen saumaan ja langanpätkään, alkaa niin tehdä myös ostovaatteiden kohdalla. 

http://thediystories.blogspot.fi/2015/09/aarrekid.html


Mutta entäpä se ideologia? On iso harhaluulo, että kaikki ompelevat noudattavat itsetekemisen ideologiaa, eivätkä halua ostaa mitään muiden tekemänä. Ok, se on hienoa että toiset tätä noudattavat. Mutta yhtään huonompaa ei ole se, että haluaa shoppailla myös vaateliikkeissä. Miksi niin monet itsetekevät kokevat, että valmiin ostamista pitää selitellä? Olen niin monta kertaa kuullut, että "ostan nyt nämä perus yksiväriset vaan, kun niitä on niin tylsää tehdä" tai "en millään ehtinyt tekemään, oli ihan pakko ostaa". Hei, ei se haittaa!

Oma ideologiani ompelussa on se, että teen koska tykkään siitä tekemisestä. En ompele, koska tarvitsen jonkun vaatteen enkä halua ostaa, vaan koska saan jonkun vision ja haluan sen toteuttaa. Mutta silti tykkään myös shoppailla.

http://thediystories.blogspot.fi/2016/01/baby-cool.html


Kukin toteuttaa tottakai sitä omaa ideologiaansa. Jos siis haluaa ommella kaikki vaatteet itse, niin ehdottomasti, go for it! Mutta jos haluaa maistaa vähän molempia puolia kakusta, niin siitä vaan! Ei valmiin ostamista tarvitse selitellä saati potea siitä huonoa omaatuntoa. Kaikilla meillä on omat ideologiamme, ompelevia tai ei. Kaikki ideologiat ne on yhtä hyviä!


Kuvissa linkki vaatetta käsittelevään postaukseen.

4 kommenttia

 1. Juurikin näin. Jokainen saa toteuttaa sitä omaa juttuaan omalla tavallaan. Minä kyllä tykkään ommella suurimman osan vaatteista. Ulkovaatteet ja jotkut perusvaatteet tulee ostettua valmiina. Minä tosin olen sellainen, etten erityisemmin tykkää shoppailla vaatteita. Meillä on tässä 'kääntyneet sukupuoliroolit' (jos sellaisia enää edes niin onkaan), sillä mies taas viihtyy vaatekaupoilla sekä ruokakaupassa. Minä olen siellä miesten vieressä kärryjen kanssa haukottelemassa, kun toinen tutkii jotain lihaköntsää 15 minuuttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niin, jokaisella on ne omat jutut mistä tykkää ja sen mukaan toimii. Hassu, meillä on ihan samalla tavalla tuo ruokakauppajuttu! :D

   Poista
 2. Hmm..minkähänlaista ideologiaa oma ompeluharrastukseni noudattaa:) Minulle ompelussa on ehkä tärkeintä, että saan olla luova, päästä kokeilemaan uusia juttuja ja saada aikaiseksi vieläpä jotain käytännöllistä:) Vaatteet ostan suurimmilta osin kaupasta, aika nimittäin ei millään riittäisi ompelemaan koko vaatevarastoa, vaikka kuinka haluaisin:) Ja niinhän se on, jokainen saa toteuttaa juuri sillä omalla tavallaan:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä harrastuksen (hyödyllisenkin) pitää olla mielekästä. Itse ostin viimeksi imetysvaatteita uutena. Oli jännä tunne, kun pohdin kotiin päästyäni, että näin ne normaali ihmiset tosiaan tekee. Vaihtelu virkistää :)

  VastaaPoista