Pieni sydänlaatikko + ohje


Sunnuntain ystävänpäivä lähestyy kovaa vauhtia! Ja vaikka täällä Suomessa ei ole tapana juhlia ystävänpäivää mitenkään suuresti, on silti kiva muistaa niitä tärkeitä ihmisiä jotenkin. Tällaiseen miniboxiin piilotettu pieni vieminen on kiva, se on vähän enemmän kuin kortti, mutta kuitenkin pienempi kuin lahja.
Tähän pieneen boxiin voi piilottaa esimerkiksi sulkaata, ehkä korun, tai vaikka pari pientä kynsilakkapulloa. Mitä vain pientä, mistä ystävä pitää. Ja pienenä sivujuonteena: häitä suunnittelevat, nyt kaasolle ja bestmanille tehtäväksi sydänlaatikoiden taittelu vieraslahjoja varten!

Sydänlaatikko on helppo ja nopea tehdä. Tarvitset vain kartonkia, kynän, sakset ja ehkä viivoittimen, ei siis ollenkaan liimaa. Ystävänpäivän kunniaksi tein ohjeen sydänlaatikon tekemiseen kaaviokuvineen.


 1. Jäljennä kaavio kartongille. Jos käytät toiselta puolelta kuvioitua kartonkia, jäljennä kaavio nurjalle puolelle. Käytä viivoitinta apuna katkoviivojen piirtämiseen. Yhden kun olet tehnyt, et ehkä tarvitse enää katkoviivoja.
2. Leikkaa viivoja pitkin (huom. ei katkoviivoja), huomaa myös leikata sydämiin lovet vastakkaisille puolille kaavion mukaisesti. 
3. Tee taitteet katkoviivoja myöten kuvan mukaisesti. Voit käyttää jälleen viivoitinta apuna suorien reunojen aikaansaamiseksi.
4. Sitten vain käännät kiinni ensin ne läpät, joissa ei ole sydämiä. Päällimmäiseksi yhdistä sydämenpuolikkat. Vaikka netti on varmasti vastaavia pullollaan, niin tämän olen tehnyt käsin, ethän siis käytä tätä tekemääni kaupallisiin tarkoituksiin. Toivottavasti ohjeesta on iloa!

Kaaviokuva löytyy täältä (linkki kuvassa): 

https://drive.google.com/file/d/0B9SoIrQK0IMEMVpXUW9CcHg4aGM/view

7 kommenttia

 1. Ihana laatikko! Kiitoksia kaaviokuvasta ja ohjeesta, varmasti joskus on tälle käyttöä. Ehkä jo nyt ystävänpäivänä :).

  VastaaPoista
 2. Ihana! Kiitos tuhannesti ohjeesta <3 Tämä pitää heti hyödyntää yhteen lahjaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jes mahtavaa, toivottavasti sait tämän boxin sopimaan! :)

   Poista
 3. Mahtavaa kiitos! Paljon helmpompi ohje, kuin mitä tähän mennessä löytänyt. Itse, kun en ole mikään mahti askartelija.

  VastaaPoista