Taaperon neulostakki+leggarit

 
Tuli ostettua vähäsen iso pätkä tätä Jättiksen harmaata neulosta, josta tein aiemmin itselleni neulospaidan (täällä). Yleensähän pihtailen kangasostoksilla ja tilaan mahdollisimman lyhyet pätkät, juuri sen mitä tarvitaan, eikä yhtään enempää. Ja tämä ihan siksi, että voisin ahneuksissani tilata useampaa erilaista kuosia, kaikkia se sama pieni pätkä josta sitten tuskaillaan kaavoja leikatessa kun lapset onkin hieman kasvaneet ennenkuin ehdin ottaa kangaspätkät ompeluun... Mutta tämä harmaa neulos oli sen verran pehmoista ja ihanaa, eikä hinnallakaan pilattua, että pyysin leikkaamaan vähän reilun pätkän. 
Tein siis taaperolle lämpimän neulostakin kevättalven viimoihin. Tällaiset kaikki edestä avattavat vaatteet ovat vaan niin käteviä käyttää, ja kivan näköisiä myös. Malli on aika yksinkertainen, ja saa ollakin, kun tässä vaatteessa pelataan enemmänkin tuolla neuloksen struktuurilla.Selätin napinläpipelkoni ja valitsin perinteiset napit neppareiden sijaan, ja siihen olen tosi tyytyväinen. Harmaan ja mustan resorin yhdistelmää raikastin vitivalkoisilla napeilla. Meinasin muuten hieman seota paikallisessa nappikaupassa ihanan valikoiman edessä, vaikka en nappeja juuri mihinkään käytäkään! Eräät marmoripintaiset napit jäivät kummitelemaan sen verran, että joudun ehkä suunnittelemaan jonkun vaatteet ihan vain niiden ympärille...
Koska neulostakki on melko simppeli, saavat housut sitten olla kuosilliset. Nämä Happy Fabricsin kankaat ne vaan jaksaa ihastuttaa! Pieneksi yksityiskohdaksi polvipaikat, eikä vain näön vuoksi vaan siksi että pysyvät valkopohjaiset housut polvista siisteinä. 


Harmaa neulos: Jätti-Rätti
Happy Fabrics -trikoo: Majapuu
Kaavat: omat

Nyt toivottelen sitten hyvää lauantai-iltaa! Me ollaan kevätlomalla, tosin meillä loma alkoi totuttuun tapaan flunssalla. Eiköhän se tästä niin, että ehditään myös toteuttamaan edes osa lomasuunnitelmista!

 

13 kommenttia

 1. Ihana setti! Just alkoi poika tarvita neuletakkia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Varmasti tarvitsee, vielä on kylmiä kelejä! :D

   Poista
 2. Nämä on kyl tosi kauniit. Harmoninen kokonaisuus. Ja tuo legsujen kuosi on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Tuollaiset kuosit kuin noissa leggareissa on tosiaan ihan mun ykkössuosikkeja. :)

   Poista
 3. Ihana setti! Pakko opetella nyt itsekkin ompelemaan!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Camilla! Kannattaa, jäät vielä koukkuun siihen! :D Tällaiset trikoovaatteet kuten nää leggarit on tosi palkitsevia aloituskohteita, ei mitään vaikeita!

   Poista
 4. Ihana setti! Kiva idea nuo polvi paikat. Sellaiset olisin minäkin tarvinnut ennen kun leikkasin kankaat ja kaavat lattialla, jatkuvasti oli polvesta housut puhki :D Mukavaa lomaa, toivottavasti olette jo parantuneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, vois olla monesti hyvät aikuisillekin. Mutta eikös jossain puutarhakaupoissa myydä polvisuojuksia mullassa rymyämiseen? Sellaset lattialla kankaat leikkaaville! :) Vielä ollaan kipeinä, pienempi vasta aloitti, joten lomasuunnitelmat joudutaan siirtämään tuleville viikonlopuille.

   Poista
 5. Leggarien kangas on kyllä herkku! Ja neuletakki niin suloinen ja tyylikäs. Tuollaisista avattavista neuletakeista minäkin tykkään lapsella, meidän kuumakalle ei erityisemmin pelkistä neulepaidoista tykkää, mutta takit suostuu laittamaan juhliin edes hetkeksi päälle :). Olisipa hauska nähdä mitä keksit niiden kauniiden nappien ympärille :). Minä olen aikalainen nappihamsteri.

  VastaaPoista