Persikkainen paitapusero

 
Heippa pitkästä aikaa! Täällä on ollut pienoisia teknisiä ongelmia, jotka sisältävät äidin huonoon paikkaan pikkupikku hetkeksi jättämän tietokoneen sekä muutamaa kuukautta alle 2-vuotiaan uteliaan pikkuihmisen. Combo joka on oikeastaan niin ennalta arvattava mutta silti sitä sattuu. Syytän flunssan rasittamaa päätä, ja sitä että sen flunssan takia ollaan oltu neljän seinän sisällä melkein koko viikko! 

Jokatapauksessa, kävi niin että tietokoneeltani hävisi taivaan tuuliin sekä koko blogikansio, että koulukansio. Just. Juuri ne kaksi tärkeintä kansiota! On etsitty ja kaivettu ja käännetty koko koneen sisältö ympäri mutta ei niitä löydy. Koulun kansio sisälsi töitä, joita ei ole vielä palatettu sillä tarkoitus on ensin koota ne valmiiksi ja palauttaa lopuksi. Hukkaan meni ne tunnit, mutta tässä kohtaa voi taputella itseään olkapäälle siitä, että kaukaa viisaana en vielä ollut aloittanut sitä opparia..! Vielä kauempaa viisaana tietty olisi tehnyt ne varmuuskopiot, mutta turha kai sitä enää on jossitella. 
Mutta nyt on luotu uudet kansiot ja aloitetaan vähän kuin puhtaalta pöydältä. Sitä mille ei mitään voi, ei kannata pitkään murehtia! Tämän persikkaisen paitapuseron kuvasin siis uudestaan, sillä aiemmin ottamani kuvat katosivat kansion myötä. Paidan tekemisessä meni aika pitkään, kangaskin vilahti aiemmin luovaa flowta käsittelevässä postauksessa. Yksi niistä töistä, mitä tehdään aina silloin tällöin kun inspis iskee ja välissä ommellaan muuta nopeampaa.

Idea vaatteeseen lähti mustasta second skin -trikoosta, josta halusin tehdä jotain vähän spesiaalimpaa. Mieleen tuli visio kahden erilaisen kankaan vaatteesta, sillä kuten oon ennenkin sanonut, nahka matskuna vaan on niin huippua (keino mieluiten). Koska second skin trikoona on aika ohutta, ajattelin kokeilla miltä se näyttää kauluspaidan yläosana. Kokeilin silittää second skinin nurjalle puolelle tukikangasta, ja kun se onnistui, jatkoin idean kehittelyä. Second skiniin halusin yhdistää jotain ihan kevyttä, ja siihen sopi hyvin tämä ohuen ohut persikkainen kangas. Melkoisen vaikeaa hallita tuota kangasta, pakko sanoa!
Tällainen paitapusero näiden kahden kankaan yhdistelmästä siis tuli. Vaatinee ehkä jatkokehittelyä vielä, mutta kyllä tämä käyttöön pääsee. Tämä on varmaankin haastavin vaate, jonka olen itselleni tähän mennessä tehnyt, ja siksi olen kyllä lopputulokseen tyytyväinen, vaikka tekninen toteutus ei ihan näitä itselleni luomia laatukriteereitä täytäkään. Hyvä tämä on!

 

26 kommenttia

 1. Niin mielettömän pähee!! Tosi kaunis ja sopii sulle todella hyvinn. ❤❤ Harmi niitä kaikkia tiedostoja! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Johanna!! ❤ Joo tiedostojen katoaminen ei kivaa, mutta minkäs teet.. :)

   Poista
 2. Sä oot kyllä tosi taitava ompelija. Upee lopputulos! Voin vaan kuvitella persikkaisen kankaan hallittavuutta.. :)

  (Samoja probleemia muuten täälläkin, flunssaa ja tietokonetta. Murr!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! :) Oli kyllä kivaa haastaa itseään tän kanssa. Voi ei, toivottavasti sielläkin alkaa olla jo flunssat selätetty, samoin tietokoneongelmat.. Meillä on palattu jo suht terveinä arkeen. :)

   Poista
 3. Tää on kyllä tosi hieno ja varsin rock! Mitäs kaavaa käytit?

  Ja voi harmi tota tietokonehommaa! Mä just sain vihdoin taas varmuuskopioitua tiedostot, mikähän ihme siinä onkin että sitä ei tule tehtyä säännöllisesti? Pitäis kyllä, eikä vaan luottaa siihen että joo joo ei tämä kone tästä mihinkään hajoa. Toinen homma on tietenkin sitten se, että kannattaako sitä ainoaa (!) ulkoista kovoa säilyttää kotona vai pitäiskö noita siirrellä säännöllisin väliajoin myös vaikka dvd:lle, joita pitäis jossain muualla. Muutenhan vaikka joku tulipalo tuhoaa kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mikä ihme tosiaan, ihmettelen samaa! Mies on kehottanut monta kertaa tekemään niitä mutta mä en oo tehny koskaan(!!!). Sain tästä hyvän opetuksen että kyllä se vaan kannattaa.. :)

   Käytin kaavana jonkun vanhan sk-lehden kauluspaidan kaavaa, mutta oikeestaan pohjana vaan. Muokkasin sen verran ettei ihan samaksi voi sanoa. Aion kyllä tehdä jonkun toisenkin vastaavan paitapuseron, tykkäsin!

   Poista
 4. Ooohlalaa, upea! Tuo konejuttu olisi katastrofi, toivottavasti ei mitään peruuttamatonta käynyt :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Joo kyllä mä luovutin niiden tiedostojen suhteen, katse on käännetty eteenpäin. :)

   Poista
 5. Todella kaunis! Hempeä persikka ja musta tuovat kivaa kontrastia värinä ja materiaalina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisten vastakohtaisten materiaalien yhdistäminen on kyllä sellanen juttu, mikä yleensäkin kiinnostaa. Vähän sellasia kokeiluja. Kiitos Katja! :)

   Poista
 6. Aivan ihana paita! Ja varmasti ollut haastavaa ommella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo persikkainen kangas oli tosiaan sellasta karkailevaa, mikä teki sen ompelusta vähän vaikeaa ainakin tälleen kun ei kokemusta tuosta materiaalista ennestään ole. :)

   Poista
 7. Kaunis! Sopii sulle tosi hyvin :) Kurja homma nuo tiedostot!

  VastaaPoista
 8. Voi ei... tuo tiedostohomma! Mä jo tosin ensin aattelin, et teidän lapsi oli pudottanut koneen ja koko kone oli hajonnut. Että vähän lievempi versio tämä toki, mutta ihan riittävästi varmasti aiheuttanut harmitusta. Aina voi lohduttautua ajatuksella siitä, että ehkä nuo tehtävät tulee tehtyä nyt jotenkin paremmin, vähän uudesta kulmasta tms. Ehkä. Tai sitten ei... tsemppiä! :) Paidasta tuli hauska. Tosiaan aika rock, kuten joku tuolla jo aiemmin kommentoi. - Jännä yhdistelmä naisellisuutta ja maskuliinisuutta. Hienostihan siitä suoriudut. Näyttää varsin siistiltä ompelujälki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, se tuosta varmasti ekana mieleen tuleekin. Parempi näin tosiaan! :) Kiitos Sanna, oli tätä kiva tehdäkin, ehkä just siksi että se haastoi. Seuraava jo suunnitteilla! :D

   Poista
 9. Vau, ihan huippu kaunis ja tyylikäs paita. <3

  VastaaPoista
 10. Todella tyylikäs ja kaunis paita! Ihanan naisellinen. Voi apua tuota kone-hommaa. Mun ystävälle kävi samalla tavalla kerran, eivät löytäneet mistään niitä hävitettyjä tiedostoja itse. Käyttivät konetta huollossa ja samalla mainitsivat tiedosto-ongelmasta ja ne sai siellä liikkeessä palautettua ne. En yhtään tiedä, miten sellainen hävinneiden tiedostojen pelastus on muka mahdollista. Toivottavasti taudit on voitettu ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! ❤ Voi vitsit, mä kanssa ajattelin että joku ammattilainen ne osaisi kaivaa, mutta ei raaski viedä. Tänään mä sitten menin oikein kirjastolle jotta saa kunnon työrauhan ja tein uudestaan kaikki kadonneet koulutehtävät. Ei se niin paha rasti ollutkaan kun osa oli muistissa. :)

   Poista
 11. Wau! Tykkään tästä rokahtavasta ja hempeästä yhdistelmästä tosi paljon, oikein kaunis kokonaisuus! Second skinistä ei itsellä olekaan ompelukokemusta. Näitä pidemmän tähtäimen projekteja on itsellä aina muutama keskeneräisenä:) Niitä on kiva jatkaa, kun se inspis iskee tai jätän projektin suosiolla muhimaan, jos en ole täysin varma toteutuksesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastakohdat kyllä kiehtoo! Second skin on mahtava materiaali, mä oon visioinut sitä jo niin moneen.. Mutta kuten tiedät, vaan osa niistä pääsee ikinä toteutukseen.. :D Ja just noin mäkin teen kuin sinäkin näille suuritöisemmille ompeluksille, jätän rauhassa muhimaan. Ei tule hyvä jos tekee ilman inspiraatiota ja sitä oikeaa tahtoa. :)

   Poista