Korkkikello + minimuistitauluMeillä on vietetty kevätlomaa flunssassa. Pienemmällä vasta alkoi, joten tähän tuhlautunee koko loma. Suunnitelmien pilalle meno harmittaa varsinkin lapsen vuoksi, etenkin, kun syysloma meni samoissa merkeissä.. 

Mutta onpa ehtinyt puuhailemaan kotona, vaikka flunssassa oon ollut itsekin. Lapsethan jaksaa säheltää kipeinäkin, riehuivat esimerkiksi yhden virtapiikin aikana kellon seinältä.. Ei se mitään, sain hyvän syyn toteuttaa vihdoinkin se kellosuunnitelma, jota varten oli materiaalitkin jo valmiina. Kaikki, paitsi koneisto, joka onneksi säilyi vanhan seinäkellon ilmalennosta ehjänä. 


Tässäpä siis samalla pari ideaa käyttää toisin IKEA:n korkkisia pannunalusia. Lähes puoli-ilmaista materiaalia, joista voisi keksiä vaikka mitä! Käytin yhden tähän yksinkertaiseen kelloon. Taakse kaiversin syvennyksen koneistolle, koska muuten viisarit eivät olisi yltäneet läpi. Niitäkin varmaan on sellaisia, joilla kellon saa tehtyä tekemällä pelkästään reiän keskelle pannunalusta. Kiinnittimeksi laitoin pätkä mustaa keinonahkanauhaa. Vähän tekisi mieleni vielä irroittaa viisarit, ja maalata ne valkoisiksi, raikkauden vuoksi. Mitä sanotte, toimisiko valkoiset viisarit paremmin? 


Toisesta alusesta tein minimuistitaulun. Näin jo mielessäni näitä muutaman rivissä työhuoneessa, vaikka eri teemoilla. Tai sitten näihin voisi liittää jotkut kivat nimitaulut, niin että jokaisella perheenjäsenellä olisi omansa.  

Seuraavaksi tiedossa taas ompelujuttuja, innostus aikuisvaateompeluun on edelleen korkealla!

6 kommenttia

 1. Nää on kivat! Mäkin oon miettinyt kellon tekemistä tosta alusesta, mutta hittoku sille ei ole tarvetta...

  Hei katopas oisko täällä jotain kiinnostavaa: https://blog.colettehq.com/wardrobe-architect. Mä oon nyt pyörinyt ties missä amerikkalaisissa ompelublogeissa ja indiefirmojen sivuilla. En ole vielä lukenut noita tekstejä, mutta luulen että ne vois olla kiinnostavia näin itselle ompelua aloitellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä teillekin pieni tekee joskus tilaa uudelle kellolle.. :D

   Kiitos vinkistä! Vaikutti tosiaan mielenkiintoiselta, aion tutustua tohon ajan kanssa vielä tarkemmin. :)

   Poista
 2. Kivalle näyttää molemmat! Jäin noita viisareita miettimään, että kummat olisi paremmat, mustat vai valkoiset. Valkoiset ehkä tosiaan erottuu paremmin, mutta ei nuo mustat huonolle näytä, päinvastoin oikein kivalle. Usean korkkimuistitaulun sarja kuulostaa ihanalle. Saisi aika hauskoja teemoja sen ympärille rakennettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä noi mustatkin ihan toimii. Ehkä tuon sekuntiviisaron jos maalaisi.. :)

   Poista